Adwokat bez pieczenia

700 ml mleka, op. cukru waniliowego, szklanka cukru, 3 żółtka, 2 łyżki mąki pszennej, 5 łyżek mąki ziemnia czanej, 25 dag masła, 200 ml adwokata, herbatniki kakaowe.

1 Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Dodaj pół mleka, wsyp obydwie mąki, zmiksuj. Wlej do reszty wrzącego mleka, ugotuj gęsty budyń. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem, dodając budyń i likier adwokat. Masę podziel na trzy części (jedną nieco mniejszą).

Reklama

2 W blaszce ułóż warstwę herbatników, posmaruj masą. W ten sposób ułóż kolejne warstwy (ostatnią posmaruj cieniej). Schłodź.

czas przygotowania 35 min ilość porcji 10 cena za porcję 1,70 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej