Babeczki bez pieczenia

SKŁADNIKI: 125 g maślanych herbatników • 125 g twarożku • łyżeczka startego świeżego imbiru • 30 g masła • 1/2 puszki słodzonego zagęszczonego mleka • 2 łyżki soku z cytryny • 1/4 szklanki kremówki • puszka mango w syropie.

1. Pokrusz herbatniki i wymieszaj z imbirem. Dodaj miękkie masło i zmiksuj. Wyklej mieszanką 4-6 foremek do muffinów i wstaw na 15 minut do lodówki.

2. Zmiksuj twarożek, stopniowo dodając mleko i sok. Ubij kremówkę i dodaj do masy. Napełnij masą babeczki, wstaw na 4 godziny do lodówki. Podawaj ozdobione paskami mango.

Reklama

Herbatniki możesz pokruszyć na kilka sposobów. Zmiksować w blenderze lub włożyć do dużej foliowej torebki i rozwałkować wałkiem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej