Babeczki dekorowane mascarpone

Składniki 20 dag margaryny, 30 dag mąki l łyżka śmietany 22-proc. l 2 żółtka l 1-2 łyżki cukru pudru. Nadzienie: l półtorej szklanki soku z pomarańczy l galaretka pomarańczowa. Ponadto: l 15 dag serka mascarpone l łyżka cukru pudru

1. Schłodzoną margarynę posiekaj z mąką. Dodaj cukier puder, żółtka i śmietanę, wyrób gładkie ciasto.

Reklama

Uformuj kulę, owiń folią spożywczą, włóż na 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek lekko natłuść, wylep ciastem. Piecz 20 min w 180°C.

2. Nadzienie: sok z pomarańczy zagotuj. Wsyp galaretkę, dokładnie wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Masą galaretkową napełnij babeczki. Serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem. Włóż do rękawa cukierniczego, udekoruj babeczki.

Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,20 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej