czas ok. 40 min; porcja – 440 kcal, cena 2,50 zł
Krok pierwszy
Żaroodporne kokilki natłuść, wysyp pokruszonymi biszkoptami. Jajka utrzyj z cukrem, olejem i jogurtem. Dodaj mąkę ze skrobią, sodą i łyżeczką cynamonu, zmiksuj. Ciasto przełóż do kokilek.
Krok drugi
Piecz 20-25 minut w temp. 190 st. Odstaw do ostudzenia. Łyżeczką wydrąż ze środka ciasto. Pokrusz je drobno i utrzyj starannie z rozgrzanym dżemem (truskawkowym lub wiśniowym).
Krok trzeci
Do kubeczka wyciśnij sok ze sparzonej cytryny. Wsyp tyle łyżek cukru pudru, by powstał gęsty i gładki lukier. Dodaj do niego kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego. Lukier rozsmaruj na babeczkach.
Krok czwarty
Zanim lukier zastygnie, posyp wierzch ciastek posypką. Masę z dżemu i pokruszonego ciasta przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem. Napełnij otwory w babeczkach.