Babka z krówkami

20 dag margaryny, półtorej szklanki mąki, banan, 20 dag cukierków krówek, 5 jajek, łyżeczka proszku do piecze nia, 125 ml likieru kokosowego, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki mąki do posypania cukierków

Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąży.

1. Krówki pokrój na małe kawałki, oprósz mąką. Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksuj. Wlej likier kokosowy, połącz. Banana obierz, pokrój na plastry (jeśli jest duży to na półplasterki). Dodaj do ciasta razem z krówkami, delikatnie wymieszaj.

Reklama

2. Formę do babki z kominem natłuść, posyp mąką. Wlej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 40-45 minut. Babkę ostudź w formie.

Możesz polać np. podgrzaną masą krówkową lub polewą toffi.

Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,60 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże marchewki, 3 jajka, 1 jabłko, olej, 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, cynamon, 2 op. cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki sody oczyszcz., 1,5 łyżeczki prosz. do piecz., 25... więcej