Biszkopty bezglutenowe

Składniki na 8 porcji: Ciasto: 5 jajek • 15 dag drobnego cukru • 15 dag mąki bezglutenowej • łyżka mąki ziemniaczanej • 4 łyżki oleju rzepakowego • łyżeczka masła • pół filiżanki herbaty • łyżka cukru • aromat migdałowy. Masa: 10 dag serka mascarpone • 300 ml śmietany 36 proc. • 2 łyżki cukru pudru • 2 łyżki likieru Amaretto • kilka łyżek wiórków kokosowych.

Zdjęcie

Biszkopty bezglutenowe /123/RF PICSEL
Biszkopty bezglutenowe
/123/RF PICSEL

1. Ubij jajka z cukrem, dodaj mąkę, olej. Wymieszaj. Masę wylej do tortownicy wyłożonej papierem. Piecz 30 minut w temp. 180°C.

2. Z ciasta wytnij koła. Nasącz je ponczem z herbaty, cukru i aromatu. Śmietanę ubij, dodaj ser, cukier, likier. Ciastka ozdób śmietaną, wiórkami i owocami.

Reklama

CZAS: około 1,5 godziny

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: Ciasto: 25 dag mąki • jajko • 3 dag masła • 90 ml wody • szczypta soli Nadzienie: 50 dag twarogu sernikowego • 40 dag brzoskwiń z puszki • 3 jajka • 6 dag masła • 10... więcej