Cappuccino trifle

Składniki na 4 porcje: 1 jajko, 1 łyżka cukru, 250 g sera mascarpone, 100 ml bitej śmietany, 110 g prażonych orzechów laskowych, 1 filiżanka mocnej kawy, 3 łyżki likieru kawowego, 12 biszkoptów, 1 łyżka kakao

Przygotowanie:

Jajko utrzyj z cukrem. Dodaj mascarpone. Ubij śmietanę, dodaj do kremu i wsyp 100 g zmielonych orzechów. Wymieszaj kawę z likierem i namocz w niej krótko biszkopty. Włóż je do miseczek. Rozłóż na nich krem, posyp kakao i resztą orzeszków. Schłódź.

Reklama

Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwy. Porcja 595 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

TV14

Zobacz również

  • Składniki: 12 dag masła, 6 żółtek, 15 dag mąki, 7,5 dag cukru pudru, sól, 4 dag mielonych migdałów, 50 dag mielonego twarogu, 9 dag cukru kryształu, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 30 dag rabarbaru,... więcej