Ciasteczka bananowe

Składniki: 2 banany, 4 łyżki sezamu, po łyżce miodu i ciepłej wody, 2 łyżki mleka, łyżeczka cynamonu, olej, 2 łyżki posiekanych orzechów.

Banany obierz, pokrój w plasterki. Każdy zanurz w uprażonym sezamie. Ułóż je na natłuszczonej patelni. Smaż chwilę.

Reklama

Cynamon wymieszaj z wodą, mlekiem, miodem. Wlej na patelnię i smaż, aż sos oblepi banany. Posyp orzechami.

Przepis nadesłała Jolanta Główka z Chorzowa

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej