Ciasteczka owsiane z czekoladą

Składniki na 25 sztuk: 10 dag płatków owsianych błyskawicznych • jajko • 12 dag masła • 5 dag brązowego cukru • 14 dag mąki pszennej razowej • pół łyżeczki proszku do pieczenia • 10 dag gorzkiej czekolady • łyżeczka aromatu wanilinowego.

1 Czekoladę posiekaj na kawałki. Masło utrzyj z cukrem na krem. Dodaj jajko, aromat waniliowy, zmiksuj. Do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj płatki owsiane, wymieszaj łyżką. Dodaj czekoladę, wymieszaj.

2 Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj na nim porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, zachowując odstępy. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 20 minut w temperaturze 180° C.

Reklama

CZAS: około 60 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Dobry Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 dag drożdży, 5 dag cukru kryształu, 120 ml mleka, 50 dag mąki, 2 jajka, sól, 27 dag masła, 12 dag cukru pudru, 60 ml miodu, 10 dag orzechów pekan (lub innych), kardamon. więcej