Ciasteczka z soczewicy

Składniki: 10 dag zmielonej suchej soczewicy, 10 dag mąki, 20 dag cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, gorzka czekolada, 10 dag masła, 2 jajka, sól, garść groszków.

Przygotowanie:

Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka i zmiksuj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do utartej masy. Połącz z mąką, zmieloną soczewicą, proszkiem do pieczenia i solą.

Wyrób jednolite ciasto i uformuj kuleczki. Ułóż je na blasze i lekko rozpłaszcz dłonią. Piecz 10 minut w temperaturze 180°C.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej tortowej • jajko • 1/2 szklanki ciepłego mleka • 2 łyżki oleju Nadzienie: 80 dag jabłek • 30 dag zmielonych orzechów włoskich • 15 dag... więcej