Ciasteczka z soczewicy

Składniki: 10 dag zmielonej suchej soczewicy, 10 dag mąki, 20 dag cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, gorzka czekolada, 10 dag masła, 2 jajka, sól, garść groszków.

Przygotowanie:

Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka i zmiksuj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do utartej masy. Połącz z mąką, zmieloną soczewicą, proszkiem do pieczenia i solą.

Wyrób jednolite ciasto i uformuj kuleczki. Ułóż je na blasze i lekko rozpłaszcz dłonią. Piecz 10 minut w temperaturze 180°C.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 4 białka, 12 dag cukru kryształu, 1 łyżka soku z cytryny, 10 dag cukru pudru, 5 dag orzechów laskowych, 400 ml kremówki 36 procent, 30 dag mieszanych owoców. więcej