Ciasteczka z soczewicy

Składniki: 10 dag zmielonej suchej soczewicy, 10 dag mąki, 20 dag cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, gorzka czekolada, 10 dag masła, 2 jajka, sól, garść groszków.

Przygotowanie:

Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka i zmiksuj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do utartej masy. Połącz z mąką, zmieloną soczewicą, proszkiem do pieczenia i solą.

Wyrób jednolite ciasto i uformuj kuleczki. Ułóż je na blasze i lekko rozpłaszcz dłonią. Piecz 10 minut w temperaturze 180°C.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 12 dag masła, 6 żółtek, 15 dag mąki, 7,5 dag cukru pudru, sól, 4 dag mielonych migdałów, 50 dag mielonego twarogu, 9 dag cukru kryształu, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 30 dag rabarbaru,... więcej