Ciastka na walentynki

1. Do miski wsyp 1,5 szkl. mąki pszennej, dodaj 2/3 szkl. cukru, 3 łyżeczki cynamonu i łyżeczkę proszku do pieczenia.

Reklama

2. Wbij jajko i dodaj pół kostki pokrojonego zimnego masła.

3. Składniki połącz mikserem, następnie przełóż na stolnicę i wyrób ciasto. Zawiń je w folię, schowaj do lodówki na 30 min.

4. Ciasto cienko rozwałkuj, foremką wytnij serduszka. Piecz 15 min w 200 st.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 4 białka, 12 dag cukru kryształu, 1 łyżka soku z cytryny, 10 dag cukru pudru, 5 dag orzechów laskowych, 400 ml kremówki 36 procent, 30 dag mieszanych owoców. więcej