Ciastka na walentynki

1. Do miski wsyp 1,5 szkl. mąki pszennej, dodaj 2/3 szkl. cukru, 3 łyżeczki cynamonu i łyżeczkę proszku do pieczenia.

Reklama

2. Wbij jajko i dodaj pół kostki pokrojonego zimnego masła.

3. Składniki połącz mikserem, następnie przełóż na stolnicę i wyrób ciasto. Zawiń je w folię, schowaj do lodówki na 30 min.

4. Ciasto cienko rozwałkuj, foremką wytnij serduszka. Piecz 15 min w 200 st.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże marchewki, 3 jajka, 1 jabłko, olej, 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, cynamon, 2 op. cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki sody oczyszcz., 1,5 łyżeczki prosz. do piecz., 25... więcej