Ciastka na walentynki

1. Do miski wsyp 1,5 szkl. mąki pszennej, dodaj 2/3 szkl. cukru, 3 łyżeczki cynamonu i łyżeczkę proszku do pieczenia.

Reklama

2. Wbij jajko i dodaj pół kostki pokrojonego zimnego masła.

3. Składniki połącz mikserem, następnie przełóż na stolnicę i wyrób ciasto. Zawiń je w folię, schowaj do lodówki na 30 min.

4. Ciasto cienko rozwałkuj, foremką wytnij serduszka. Piecz 15 min w 200 st.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 12 dag masła, 6 żółtek, 15 dag mąki, 7,5 dag cukru pudru, sól, 4 dag mielonych migdałów, 50 dag mielonego twarogu, 9 dag cukru kryształu, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 30 dag rabarbaru,... więcej