Ciasto orzechowo-migdałowe

Składniki ciasta: 14 dag mielonych orzechów laskowych, 6 dag mielonych migdałów, 3 łyżki cukru, 5 jajek. Krem: 350 ml kremówki, 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, op. śmietanfiksu, 3 łyżeczki cukru, mielone orzechy, kawa.

Ubij białka z cukrem. Dodaj resztę składników. Upiecz ciasto. Schłodź. Kremówkę ubij z cukrem, śmietanfiksem, kawą. Posmaruj ciasto. Udekoruj.

Reklama

Przepis przysłała Joanna Święcicka - Łupiniec z Głuchołazów

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Bella Relaks

Zobacz również

  • Składniki: 2 jajka, 10 dag cukru, 50 ml oleju, 20 dag jogurtu, 12 dag mąki, 2 łyżki skrobi ziemniaczanej, 2 łyżeczki sody, cynamon, 15 dag dżemu, 1 cytryna, cukier puder, barwnik, posypka, tłuszcz,... więcej