Ciasto orzechowo-migdałowe

Składniki ciasta: 14 dag mielonych orzechów laskowych, 6 dag mielonych migdałów, 3 łyżki cukru, 5 jajek. Krem: 350 ml kremówki, 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, op. śmietanfiksu, 3 łyżeczki cukru, mielone orzechy, kawa.

Ubij białka z cukrem. Dodaj resztę składników. Upiecz ciasto. Schłodź. Kremówkę ubij z cukrem, śmietanfiksem, kawą. Posmaruj ciasto. Udekoruj.

Reklama

Przepis przysłała Joanna Święcicka - Łupiniec z Głuchołazów

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Bella Relaks

Zobacz również

  • Składniki: 4 białka, 12 dag cukru kryształu, 1 łyżka soku z cytryny, 10 dag cukru pudru, 5 dag orzechów laskowych, 400 ml kremówki 36 procent, 30 dag mieszanych owoców. więcej