Ciasto orzechowo-migdałowe

Składniki ciasta: 14 dag mielonych orzechów laskowych, 6 dag mielonych migdałów, 3 łyżki cukru, 5 jajek. Krem: 350 ml kremówki, 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, op. śmietanfiksu, 3 łyżeczki cukru, mielone orzechy, kawa.

Ubij białka z cukrem. Dodaj resztę składników. Upiecz ciasto. Schłodź. Kremówkę ubij z cukrem, śmietanfiksem, kawą. Posmaruj ciasto. Udekoruj.

Reklama

Przepis przysłała Joanna Święcicka - Łupiniec z Głuchołazów

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Bella Relaks

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej