Deser borówkowy

Składniki: żółtka, pół szkl. cukru pudru, 25 dag mascarpone, szkl. kremówki, 2 łyżeczki żelatyny, 1/3 szl. wody, 2 łyżki likieru, pół szkl. espresso, biszkopty, 20 dag borówek, owoce do dekoracji

Uubij żółtka z cukrem. Dodaj serek, ubitą kremówkę, wlej likier i rozpuszczoną żelatynę. Na dnie ułóż namoczone w kawie biszkopty, biały krem, mus borówkowy, krem. Udekoruj owocami, schłodź.

Reklama

Kolorowy i pyszny deser.

Porcje 8 Przygot. 30 min Cena 1,90 zł Kalorie 380 kcal

Anna Waliczek z Dzimierza

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej