Deser truskawkowo-jogurtowy

Składniki na 4 porcje: 30 dag truskawek, 300 ml jogurtu greckiego, 2 łyżeczki cukru, 4 łyżeczki wiórków kokosowych, cukier puder.

Reklama

1. Wiórki wymieszaj z cukrem pudrem. Obramowania pucharków zwilż ciepłą wodą, zanurzaj je w wiórkach i cukrze. Truskawki umyj, usuń szypułki. Owoce duś kilka minut z cukrem. Zlej sok. Owoce zmiksuj z jogurtem.

2. Na dno pucharków nalej trochę soku, wlej mus, na wierzchu zrób z sosu serduszka. Deser udekoruj owocami i listkami mięty. Chłodź w lodówce.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże marchewki, 3 jajka, 1 jabłko, olej, 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, cynamon, 2 op. cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki sody oczyszcz., 1,5 łyżeczki prosz. do piecz., 25... więcej