Ekspresowe ciasteczka z dżemem

Składniki na 25 sztuk: 1 opak. ciasta francuskiego, 3/4 szkl. ulubionego dżemu, 5 dag drobnego cukru lub 1 op. cukru waniliowego, masło do wysmarowania blaszki.

Reklama

1. Piekarnik nagrzej do 210°C. Z ciasta francuskiego wytnij foremką do pierników 25 kwiatów. Posyp je cukrem, a na środku każdego ciasteczka połóż odrobinę dżemu.

2. Blaszkę wyłóż pergaminem i posmaruj cienko masłem. Ułóż ciasteczka. Wstaw do piekarnika i piecz 12-15 minut, aż kwiatuszki się zrumienią. Wystudzone ciasteczka trzymaj w zamykanym metalowym pudełku.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej