Galaretka mocno owocowa

Składniki: 15 dag jasnych winogron, 25 dag ciemnych winogron, 6 truskawek, 1 dojrzałe mango, 1 opakowanie jasnej galaretki (np. cytrynowej), listki świeżych ziół do ozdoby

1. Winogrona opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na sicie, a następnie pozbaw szypułek. Każde gronko przekrój na pół, usuń pesteczki z owoców.

2. Truskawki opłucz, osusz, odszypułkuj i pokrój na połówki. Mango obierz, przekrój na pół, usuń pestkę. Miąższ pokrój w paseczki. Galaretkę przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odstaw do lekkiego przestudzenia.

Reklama

3. Ciemne winogrona wymieszaj z truskawkami, rozłóż do 3 kieliszków do szampana lub miseczek. Jasne winogrona połącz z mango. Umieść w 3 kolejnych kieliszkach. Owoce zalej chłodną galaretką. Odstaw do stężenia. Udekoruj świeżymi ziołami.

Porcja – 80 kcal, cena 1,50 zł, 6 porcji czas ok. 25 min;

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej