Jabłecznik bez pieczenia

Składniki: litrowy słoik jabłek prażonych, po opakowaniu galaretki cytrynowej i malinowej, opakowanie okrągłych biszkoptów.

Jabłka przełóż do rondelka. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, by się nie przypaliły (jeżeli są zbyt gęste, można dodać trochę wody). Do gorących jabłek wsyp cytrynową galaretkę, dokładnie wymieszaj.

Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, rozsmaruj masę jabłkową, odstaw do stężenia. Galaretkę malinową rozpuść w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Reklama

Ostudź, wylej na masę jabłkową, odstaw do stężenia. Udekoruj bitą śmietaną.

Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 1,20 zł.

Przepis przysłała Grażyna Długosz z Siemianowic Śląskich.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 4 białka, 12 dag cukru kryształu, 1 łyżka soku z cytryny, 10 dag cukru pudru, 5 dag orzechów laskowych, 400 ml kremówki 36 procent, 30 dag mieszanych owoców. więcej