Kakaowe bezy

Składniki: 3 jajka, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżki kakao, łyżeczka soku z cytryny, 5 dag płatków migdałowych.

Ubij białka na sztywno, sypiąc porcjami cukier. Dodaj kakao, sok oraz pokruszone płatki (część zostaw do dekoracji). Odstaw masę na 15 min. Łyżeczką nakładaj ją na formę wyłożoną papierem, posyp płatkami. Piecz 45 min w temp. 150˚C.

Reklama

Porcje 8. Przygotowanie 60 min. Cena 0,60 zł. Kalorie 460 kcal.

Przepis nadesłała Katarzyna Gierula z Rzeszowa.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Takie jest życie

Zobacz również

  • Grillowanie to jedna z popularniejszych form spędzania wolnego czasu w plenerze. Jest rozrywką nie tylko lubianą, ale też pełniącą ważną funkcję społeczną – wszak nic tak nie integruje jak wspólne... więcej