Kokosowe z kremem

Składniki ciasta: 6 jajek, margaryna, 2 szkl. mąki, po szkl. cukru i maku, 2 łyżeczki proszku. Beza kokosowa: 4 białka, 4 łyżki cukru, 10 dag wiórków kokosowych. Krem: 500 ml mleka, pół szkl. kaszy manny, 3/4 szkl. cukru, cukier waniliowy, olejek migdałowy, margaryna, jajko, polewa czekoladowa, słodka herbata, płatki migdałowe.

Reklama

Przepis przysłała Anna Bratek z Sieńska

1. Ciasto: utrzyj margarynę z cukrem. Dodaj resztę składników. Piecz 35 min w temp. 180˚C. Przekrój na 2 placki.

2. Beza kokosowa : ubij na sztywno białka z cukrem. Wsyp wiórki, wymieszaj. Upiecz.

3. Krem z kaszy manny: ugotuj na mleku kaszę z dodatkiem cukru waniliowego. Margarynę zmiksuj z cukrem, kaszą i resztą składników.

4. Ciasto nasącz herbatą, posmaruj kremem, połóż bezę, posmaruj kremem. Nakryj drugim plackiem. Polej polewą, posyp płatkami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Bella Relaks
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 15 dag cukru, 1 jajko, 11 dag masła, 300 ml mleka, 1 op. cukru waniliowego, 1 op. budyniu śmietankowego, 150 ml śmietany, 18 proc., 30 dag truskawek, 1 op. galaretki... więcej