Kolorowe ciasteczka bezowe

Składniki na 30 sztuk: 3 białka • 20 dag cukru pudru • 12 dag migdałów • 5 dag cukru • 3 barwniki spożywcze • 25 dag serka mascarpone.

Zdjęcie

Kolorowe ciasteczka bezowe /123/RF PICSEL
Kolorowe ciasteczka bezowe
/123/RF PICSEL

1. Migdały sparz, mocz w gorącej wodzie kilka minut. Zdejmij skórki, odsącz. Wymieszaj je z cukrem pudrem, zmiel, podziel na 3 części. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.

Miksując dodawaj stopniowo drobny cukier. Masę podziel na części, do każdej z nich dodaj kilka kropli barwnika, zmiksuj. Do wszystkich porcji dodaj migdały z cukrem, wymieszaj.

Reklama

2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Każdą masę wyciskaj za pomocą rękawa z okrągłą końcówką, tworząc placki o średnicy 3 cm. Odstaw na 30 minut, aby wyschły. Piecz 20 minut w 150°C. Serek podziel na 3 części, dodaj barwniki, sklejaj nim dwa ciasteczka.

CZAS: około 1,5 godziny

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże marchewki, 3 jajka, 1 jabłko, olej, 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, cynamon, 2 op. cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki sody oczyszcz., 1,5 łyżeczki prosz. do piecz., 25... więcej