Krem rumowy

Składniki: 250 ml śmietany kremówki, 25 dag mlecznej czekolady, 10 dag brązowego cukru, 5 jajek, 2 łyżki kakao, 50 ml rumu , masło do kokilek.

1. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Ostudź. Żółtka ubij z łyżką cukru. Białka ubij na sztywno z resztą cukru. Ubij śmietanę kremówkę.

Reklama

2. Połącz przygotowane składniki. Wlej rum, wymieszaj krem.

3. Kokilki posmaruj masłem. Wlej krem do 2/3 ich wysokości. Piecz 17 min w temp. 200°C. Przed podaniem wierzch posyp kakao.

Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Bella Relaks

Zobacz również

  • Składniki: 12 dag masła, 6 żółtek, 15 dag mąki, 7,5 dag cukru pudru, sól, 4 dag mielonych migdałów, 50 dag mielonego twarogu, 9 dag cukru kryształu, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 30 dag rabarbaru,... więcej