Kremowy serniczek

Składniki: 70 dag tłustego sera, 50 dag serka 80 proc. tłuszczu, 4 łyżki mąki ziemn., 1,5 szklanki cukru, 30 dag purée z dyni, 100 ml śmietanki 30-proc., 6 jajek l szczypta soli, 50 dag mrożonych owoców na sos

1. Do miski włóż twaróg i serek. Dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtka, cukier, śmietankę i purée z dyni. Zmiksuj.

Reklama

2. Ubij białka jajek ze szczyptą soli. Połącz z masą serową. Wymieszaj łyżką.

3. Tortownicę (28 cm) wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 15 min. Następnie zmniejsz temp. do 160°C i piecz jeszcze ok. 60 min.

4. Owoce podgrzewaj, aż puszczą sok. Wystudź. Polej serniczek.

Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,10 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Grillowanie to jedna z popularniejszych form spędzania wolnego czasu w plenerze. Jest rozrywką nie tylko lubianą, ale też pełniącą ważną funkcję społeczną – wszak nic tak nie integruje jak wspólne... więcej