Krówka w płatkach migdałowych

Ciasto: 3 jajka, po 3/4 szklanki cukru i mąki, 2 łyże czki sody oczyszczonej. Krem: op. budyniu waniliowego, półtorej szklanki mleka, pół kostki margaryny. Ponadto: polewa krówkowa, płatki migdałowe, saszetka kawy zbożowej.

Reklama

Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Warszawy

Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł.

1. Ciasto: jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj mąkę i sodę, delikatnie połącz. Wlej do formy. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki. Kawę zbożową zaparz w pół szklanki wrzątku. Nasącz placki.

2. Krem: budyń ugotuj na mleku. Ostudź, zmiksuj z miękką margaryną. Kremem przełóż placki. Polewę krówkową przygotuj wg instrukcji. Polej ciasto. Posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 28 dag herbatników, białko, 5 dag masła, po 20 dag rabarbaru i cukru żelującego, 15 dag truskawek, 9 jajek, 25 dag mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 25 dag śmietany, 1 szkl. cukru,... więcej