Lekkie ciasto z bakaliami

Składniki: ● szklanka kaszy manny ● szklanka jogurtu naturalnego lub kefiru● jajko ● łyżka miodu ● łyżeczka proszku do pieczenia ● pół szklanki bakalii: np. rodzynek, orzechów, skórki pomarańczowej ● szczypta soli.

Zdjęcie

Lekkie ciasto z bakaliami /123/RF PICSEL
Lekkie ciasto z bakaliami
/123/RF PICSEL

1. Kaszę wymieszaj z jogurtem lub kefirem, dodaj miód, jajko i odstaw na 2 godz.

2. Dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz bakalie i dokładnie wymieszaj.

Reklama

3. Ciasto wlej do niewielkiej formy tortowej wysmarowanej masłem. Piecz w temperaturze 170ºC ok. 30 min. Po wyjęciu z piekarnika możesz ciasto polać syropem klonowym. Podawaj ciepłe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Takie jest życie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: Ciasto: 25 dag mąki • jajko • 3 dag masła • 90 ml wody • szczypta soli Nadzienie: 50 dag twarogu sernikowego • 40 dag brzoskwiń z puszki • 3 jajka • 6 dag masła • 10... więcej