Lody bardzo truskawkowe

Składniki: 2 szklanki truskawek, 125 g serka Philadelphia (lub sera do serników), szklanka mleka, szklanka śmietanki kremówki,1/2 szklanki cukru, op. cukru waniliowego

Przygotowanie: Truskawki rozgnieć widelcem lub zmiksuj. Serek ubij z połową mleka, dodaj cukier i zmiksuj. Dodaj resztę składników i wymieszaj.

Reklama

Masę przełóż do plastikowego sporego pojemnika lub pudełka i całkowicie zamroź bez przykrycia (na początku mrożenia co około 20 minut wyjmuj lody z zamrażarki, by wymieszać).

Jeśli masz domową maszynkę do lodów, masę schłodź, a następnie umieść w maszynce. Gdy lody osiągną odpowiednią konsystencję, włóż do zamrażarki. Lody możesz podać udekorowane świeżymi truskawkami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 12 dag masła, 6 żółtek, 15 dag mąki, 7,5 dag cukru pudru, sól, 4 dag mielonych migdałów, 50 dag mielonego twarogu, 9 dag cukru kryształu, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 30 dag rabarbaru,... więcej