Melon z lodami owocowymi

Składniki: melon galia, 20 dag truskawek, 2 łyżki cukru, garść płatków migdałowych, 6 porcji lodów waniliowych.

Umyj melon, przekrój go i wyjmij nasiona. Następnie każdą połowę podziel na trzy części. Kawałki melona włóż na pół godziny do zamrażalnika. Rozgnieć oczyszczone truskawki. Dosłodź do smaku.

Na suchej patelni upraż migdały. Na każdym kawałku melona połóż porcję lodów. Polej sosem truskawkowym i posyp płatkami migdałowymi.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 15 dag cukru, 1 jajko, 11 dag masła, 300 ml mleka, 1 op. cukru waniliowego, 1 op. budyniu śmietankowego, 150 ml śmietany, 18 proc., 30 dag truskawek, 1 op. galaretki... więcej