Miętowo-malinowy tort

Składniki: 75 dag jogurtu greckiego • 10 dag cukru pudru • 30 dag malin • galaretka czerwona i zielona • 2 garście liści mięty • owoce do dekoracji • 10 dag gorzkiej czekolady.

Zdjęcie

Tort malinowo-miętowy /123/RF PICSEL
Tort malinowo-miętowy
/123/RF PICSEL

1. Galaretki rozpuść w nieco mniejszej niż podana na opakowaniu ilości wody. Maliny zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko. Liście mięty umyj, wrzuć do blendera, dodaj 1/3 cukru, 25 dag jogurtu, zieloną galaretkę zmiksuj. Masę wlej do tortownicy wyłożonej folią.

2. Resztę jogurtu zmiksuj z cukrem, musem malinowym i czerwoną galaretką. Wylej na masę zieloną, schłodź w lodówce. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą i owocami.

Reklama

Czas: 2,5 godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Dobry Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 12 dag masła, 6 żółtek, 15 dag mąki, 7,5 dag cukru pudru, sól, 4 dag mielonych migdałów, 50 dag mielonego twarogu, 9 dag cukru kryształu, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 30 dag rabarbaru,... więcej