Miętowo-malinowy tort
Składniki: 75 dag jogurtu greckiego • 10 dag cukru pudru • 30 dag malin • galaretka czerwona i zielona • 2 garście liści mięty • owoce do dekoracji • 10 dag gorzkiej czekolady.
1. Galaretki rozpuść w nieco mniejszej niż podana na opakowaniu ilości wody. Maliny zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko. Liście mięty umyj, wrzuć do blendera, dodaj 1/3 cukru, 25 dag jogurtu, zieloną galaretkę zmiksuj. Masę wlej do tortownicy wyłożonej folią.
2. Resztę jogurtu zmiksuj z cukrem, musem malinowym i czerwoną galaretką. Wylej na masę zieloną, schłodź w lodówce. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą i owocami.
Czas: 2,5 godziny.
Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery
Zobacz również
-
Składniki: 28 dag herbatników, białko, 5 dag masła, po 20 dag rabarbaru i cukru żelującego, 15 dag truskawek, 9 jajek, 25 dag mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 25 dag śmietany, 1 szkl. cukru,... więcej