Migdaliki z kwaśną nutą

Składniki na 10 porcji. Ciasteczka: • 3/4 szklanki mielonych migdałów • 15 dag białego sera • jajko • 2 żółtka • 4 łyżki cukru pudru • 15 dag masła. Nadzienie: opakowanie budyniu waniliowego • 2 szklanki mleka • 2 łyżeczki żelatyny • kilka gałązek rabarbaru • cukier puder • mielone pistacje.

1 Biały ser zmiel kilkakrotnie przez maszynkę. Masło utrzyj, dodaj jajo, żółtka, ucieraj przez kilka minut. Wsyp mielone migdały, cukier, dodaj ser, całość zmiksuj blenderem lub zagnieć ręką. Ciasto rozwałkuj, podsypując je migdałami lub mąką.

Wycinaj z niego malutkie krążki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. kładź ciasteczka, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.

Reklama

2 Rabarbar obierz, pokrój, uduś z cukrem. Zrób budyń, dodaj żelatynę. Ciasteczka przekładaj budyniem i konfiturą z rabarbaru.

CZAS: około godziny

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 białka, 12 dag cukru kryształu, 1 łyżka soku z cytryny, 10 dag cukru pudru, 5 dag orzechów laskowych, 400 ml kremówki 36 procent, 30 dag mieszanych owoców. więcej