Migdałowe muffinki

Składniki na 10 sztuk: 1/2 szkl. brązowego cukru, 40 dag mielonego twarogu, 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 5 małych ciastek migdałowych, 12 dag masła, 1 cukier waniliowy, 3 jajka n6 łyżek mleka, 3 łyżki cukru, olejek migdałowy, tłuszcz i mąka do foremek.

1. Ciastka migdałowe pokrusz. Okruszki wymieszaj z masłem, jajkami, cukrem waniliowym, brązowym cukrem i mlekiem. Utrzyj na puszystą masę. Połącz z mąką.

Reklama

Foremki w kształcie serduszek posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Napełnij ciastem. Piecz 25 min w temp. 175 st. Wystudź, rozetnij.

2. Twaróg połącz z cukrem oraz odrobiną olejku migdałowego. Masą przełóż ciastka. Ewentualnie oprósz cukrem pudrem i udekoruj według uznania.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej