Orzechowy miodownik

SKŁADNIKI CIASTA: 50 dag mąki, po 15 dag margaryny i miodu, 2 jajka, 2 łyżeczki sody, pół szkl. cukru pudru. ORZECHOWY KARMEL: 25 dag orzechów posiekanych włoskich, 2 łyżki masła, 5 łyżek miodu. KREM: 300 ml mleka, 3 dag mąki ziemniaczanej, łyżka mąki pszennej, 3 łyżki cukru, jajko, 15 dag masła, gotowy karmel.

Reklama

Margarynę stop z miodem. Dodaj ubite jajka i resztę składników. Upiecz 3 placki. Karmel orzechowy: orzechy upraż na miodzie i maśle. Krem: ugotuj budyń, zmiksuj z masłem. Ciasto posmaruj karmelem orzechowym, nakryj drugim plackiem, posmaruj kremem i resztą karmelu. Nakryj trzecim plackiem. Posmaruj gotowym karmelem.

Justyna Golarz z Dąbrowy

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Takie jest życie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże marchewki, 3 jajka, 1 jabłko, olej, 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, cynamon, 2 op. cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki sody oczyszcz., 1,5 łyżeczki prosz. do piecz., 25... więcej