Pączki marchewkowo-orzechowe - w godzinę

Bardzo nietypowe pączki

Zdjęcie

Smacznego   /123RF/PICSEL
Smacznego  
/123RF/PICSEL

Składniki:

- 250 g marchewki,
- 2 jajka,

Reklama

- 100 g cukru,
- opakowanie cukru waniliowego,
- skórka starta z jednej cytryny,
- szczypta soli,
- 250 g chudego twarożku,
- 100 g mielonych orzechów laskowych,
- 250 g maki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- tłuszcz do smażenia,
- 50 g cukru pudru,
- łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Marchewki drobno utrzeć. Jajka cukier, cukier waniliowy, skórkę z cytryny i sól ubić za pomocą robota kuchennego. Dodać twarożek, orzechy, marchew, mąkę i proszek do pieczenia, wszystko dobrze wymieszać. Tłuszcz rozgrzać w garnku. Ciasto porcjami nakładać do gorącego tłuszczu i smażyć z obu stron 4-5 minut. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku. Cukier puder zmieszać z cynamonem i oprószyć pączki.
Czas przygotowania 60 minut
Jedna porcja zawiera 500 kJ/119 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże marchewki, 3 jajka, 1 jabłko, olej, 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, cynamon, 2 op. cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki sody oczyszcz., 1,5 łyżeczki prosz. do piecz., 25... więcej