Parfait

Składniki na 4 porcje: 20 dag jogurtu ■ 20 dag mascarpone ■ 3 łyżki cukru ■ łyżka żelatyny ■ 20 dag malin ■ po łyżce soku malinowego i cytrynowego.

Reklama

Przygotowanie:

➊ Mascarpone wymieszaj z jogurtem i cukrem.

➋ Dodaj maliny, sok malinowy, cytrynowy i rozpuszczoną żelatynę.

➌ Całość zmiksuj i wlej do foremek. Wstaw na kilka godzin do zamrażarki.

➍ Gotowe parfait udekoruj malinami.

Agata Skiba z Łabędziowa

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 2 jajka, 10 dag cukru, 50 ml oleju, 20 dag jogurtu, 12 dag mąki, 2 łyżki skrobi ziemniaczanej, 2 łyżeczki sody, cynamon, 15 dag dżemu, 1 cytryna, cukier puder, barwnik, posypka, tłuszcz,... więcej