Parfait

Składniki na 4 porcje: 20 dag jogurtu ■ 20 dag mascarpone ■ 3 łyżki cukru ■ łyżka żelatyny ■ 20 dag malin ■ po łyżce soku malinowego i cytrynowego.

Reklama

Przygotowanie:

➊ Mascarpone wymieszaj z jogurtem i cukrem.

➋ Dodaj maliny, sok malinowy, cytrynowy i rozpuszczoną żelatynę.

➌ Całość zmiksuj i wlej do foremek. Wstaw na kilka godzin do zamrażarki.

➍ Gotowe parfait udekoruj malinami.

Agata Skiba z Łabędziowa

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 28 dag herbatników, białko, 5 dag masła, po 20 dag rabarbaru i cukru żelującego, 15 dag truskawek, 9 jajek, 25 dag mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 25 dag śmietany, 1 szkl. cukru,... więcej