Pianka malinowo-jagodowa

SKŁADNIKI 300 ml kremówki, 6-7 łyżek cukru, 2 szklanki jagód, szkla nka malin, spód biszkoptowy, 2 galaretki malinowe, łyżeczka żelatyny.

Reklama

Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy.

PRZYGOTOWANIE

Żelatynę namocz. Jagody (3 łyżki odłóż) i połowę cukru zalej wodą, zagotuj. Zmiksuj. Dodaj żelatynę, rozpuść, ostudź. Gdy masa zacz nie tężeć, posmaruj biszkopt (kilka łyżek odłóż).

Jedną galaretkę rozpuść w szklance wrzątku, ostudź. Kremówkę ubij z resztą cukru, wlej tężejącą galaretkę, zmiksuj. Rozsmaruj na biszkopcie. Schłodź.

Ułóż maliny i resztę jagód, posma ruj resztą musu jagodowego. Dru gą galaretkę przygotuj wg przepisu. Gdy stężeje, polej ciasto.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej