Przepisy na chrupiące kruszonki

Nim wstawisz brioszki do piekarnika, posyp je kruszonką przygotowaną według naszych przepisów. Deser zyska jeszcze lepszy smak oraz aromat i będzie przyjemnie chrupiący.

Egzotyczna kokosowa: Przesiej do miseczki 1 szkl. mąki pszennej, dodaj 1/2 szkl. grubszych wiórków kokosowych, 1/2 szkl. cukru pudru oraz 1/2 kostki margaryny i 1/2 łyżeczki cynamonu. Wymieszaj składniki, zagnieć lekko palcami.

Reklama

Wykwintna maślana z orzechami: Przygotuj 1/4 kostki masła, 5 łyżek mąki pszennej, 1/3 szkl. cukru, 1/2 szkl. siekanych orzechów laskowych i 2 łyżki posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej. Wymieszaj składniki, wyrób palcami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 3 op. cukru waniliowego, 1 szkl. ciemnego cukru, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. oleju, truskawki, bita śmietana. więcej