Przepisy na chrupiące kruszonki

Nim wstawisz brioszki do piekarnika, posyp je kruszonką przygotowaną według naszych przepisów. Deser zyska jeszcze lepszy smak oraz aromat i będzie przyjemnie chrupiący.

Egzotyczna kokosowa: Przesiej do miseczki 1 szkl. mąki pszennej, dodaj 1/2 szkl. grubszych wiórków kokosowych, 1/2 szkl. cukru pudru oraz 1/2 kostki margaryny i 1/2 łyżeczki cynamonu. Wymieszaj składniki, zagnieć lekko palcami.

Reklama

Wykwintna maślana z orzechami: Przygotuj 1/4 kostki masła, 5 łyżek mąki pszennej, 1/3 szkl. cukru, 1/2 szkl. siekanych orzechów laskowych i 2 łyżki posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej. Wymieszaj składniki, wyrób palcami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej