Przepisy na chrupiące kruszonki

Nim wstawisz brioszki do piekarnika, posyp je kruszonką przygotowaną według naszych przepisów. Deser zyska jeszcze lepszy smak oraz aromat i będzie przyjemnie chrupiący.

Egzotyczna kokosowa: Przesiej do miseczki 1 szkl. mąki pszennej, dodaj 1/2 szkl. grubszych wiórków kokosowych, 1/2 szkl. cukru pudru oraz 1/2 kostki margaryny i 1/2 łyżeczki cynamonu. Wymieszaj składniki, zagnieć lekko palcami.

Reklama

Wykwintna maślana z orzechami: Przygotuj 1/4 kostki masła, 5 łyżek mąki pszennej, 1/3 szkl. cukru, 1/2 szkl. siekanych orzechów laskowych i 2 łyżki posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej. Wymieszaj składniki, wyrób palcami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 4 białka, 12 dag cukru kryształu, 1 łyżka soku z cytryny, 10 dag cukru pudru, 5 dag orzechów laskowych, 400 ml kremówki 36 procent, 30 dag mieszanych owoców. więcej