Puszysty sernik na spodzie z herbatników

●170-180 g kruchych słodkich herbatników ●70-80 g stopionego masła; masa: ●300 g zmielonego sera białego ●250 g serka homog. wanil. ●2 galaretki truskawkowe ●2 czubate łyżki cukru pudru ●truskawki na wierzch.

Jedną galaretkę rozpuść w połowie wody z instrukcji. Herbatniki pokrusz z masłem, wyłóż nimi formę (ok. 22 cm). Ser zmiksuj z serkiem homogenizowanym, cukrem pudrem i rozpuszczoną galaretką.

Reklama

Wylej masę serową na spód, wstaw do lodówki. Drugą galaretkę rozpuść wg przepisu.

Na stężały sernik połóż truskawki, wylej tężejącą galaretkę i ponownie wstaw do lodówki.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej