Pyszne polewy do mrożonych deserów

❶ Czekoladowa z ajerkoniakiem: połam na kawałki tabliczkę (10 dag) gorzkiej czekolady. Stop ją w gorącej kąpieli wodnej. Przestudź. Połącz z ok. 1/4 szkl. ajerkoniaku.

Reklama

❷ Krówkowa z wanilią: rdzeń wanilii zeskrob. Połącz go z 1/2 szkl. śmietany 30 proc. i 40 dag cukierków toffi. Gotuj ok. 10 minut. Przestudź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 12 dag masła, 6 żółtek, 15 dag mąki, 7,5 dag cukru pudru, sól, 4 dag mielonych migdałów, 50 dag mielonego twarogu, 9 dag cukru kryształu, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 30 dag rabarbaru,... więcej