Pyszne polewy do mrożonych deserów

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

❶ Czekoladowa z ajerkoniakiem: połam na kawałki tabliczkę (10 dag) gorzkiej czekolady. Stop ją w gorącej kąpieli wodnej. Przestudź. Połącz z ok. 1/4 szkl. ajerkoniaku.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Reklama

❷ Krówkowa z wanilią: rdzeń wanilii zeskrob. Połącz go z 1/2 szkl. śmietany 30 proc. i 40 dag cukierków toffi. Gotuj ok. 10 minut. Przestudź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 2 dag drożdży, 5 dag cukru kryształu, 120 ml mleka, 50 dag mąki, 2 jajka, sól, 27 dag masła, 12 dag cukru pudru, 60 ml miodu, 10 dag orzechów pekan (lub innych), kardamon. więcej