Pyszności z serka mascarpone

Krem Espresso-Mascarpone

Składniki na 6 porcji:

- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej z cukrem i śmietanką,
- 3 figi,
- 250 g twarożku,
- 250 g Mascarpone,
- 2 opakowania cukru waniliowego,
- 100 g cukru,
- 3 batoniki Ferrero Giotto,
- kakao do dekoracji

Przygotowanie:

Kawę zmieszać z 3 łyżkami wrzątku. Figi pokroić na cząstki, łyżeczką wybrać miąższ. Wymieszać razem: twarożek, Mascarpone, cukier waniliowy, cukier i rozpuszczoną kawę. Dodać Giotto i miąższ fig. Nakładać do salaterek lub filiżanek. Dekorować kakao.
Czas przygotowania: 15 minut
Jedna porcja zawiera: 1420 kJ/339 kcal

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Zobacz również

  • Składniki: 28 dag herbatników, białko, 5 dag masła, po 20 dag rabarbaru i cukru żelującego, 15 dag truskawek, 9 jajek, 25 dag mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 25 dag śmietany, 1 szkl. cukru,... więcej