Różane tartaletki

Składniki na 16 porcji: ● 2 rolki ciasta francuskiego ● mały słoiczek konfitury (najlepiej różanej domowej roboty) ● szklanka likieru jajecznego ● szklanka śmietanki 30% ● 4 łyżeczki żelatyny.

Reklama

❶ Ciasto francuskie rozmroź, wytnij kółka i wylep nim foremki. Podpiecz je kwadrans w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.

❷ Dno przestudzonych ciastek wypełnij różaną konfiturą (możesz użyć innej, najlepiej domowej roboty).

❸ Podgrzaną śmietankę wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną i likierem.

❹ Zalej tartaletki z konfiturą przygotowaną masą i poczekaj, aż stężeje.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 28 dag herbatników, białko, 5 dag masła, po 20 dag rabarbaru i cukru żelującego, 15 dag truskawek, 9 jajek, 25 dag mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 25 dag śmietany, 1 szkl. cukru,... więcej