Różane tartaletki

Składniki na 16 porcji: ● 2 rolki ciasta francuskiego ● mały słoiczek konfitury (najlepiej różanej domowej roboty) ● szklanka likieru jajecznego ● szklanka śmietanki 30% ● 4 łyżeczki żelatyny.

Reklama

❶ Ciasto francuskie rozmroź, wytnij kółka i wylep nim foremki. Podpiecz je kwadrans w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.

❷ Dno przestudzonych ciastek wypełnij różaną konfiturą (możesz użyć innej, najlepiej domowej roboty).

❸ Podgrzaną śmietankę wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną i likierem.

❹ Zalej tartaletki z konfiturą przygotowaną masą i poczekaj, aż stężeje.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji Na ciasto: 150 g masła, 150 g gorzkiej czekolady, 5 jajek, 1 łyżka kakao, 180 g cukru. Na mus: 100 g masła,100 g gorzkiej czekolady, 3 jajka, 2 łyżeczki kakao , 120 g... więcej