Różane tartaletki

Składniki na 16 porcji: ● 2 rolki ciasta francuskiego ● mały słoiczek konfitury (najlepiej różanej domowej roboty) ● szklanka likieru jajecznego ● szklanka śmietanki 30% ● 4 łyżeczki żelatyny.

Reklama

❶ Ciasto francuskie rozmroź, wytnij kółka i wylep nim foremki. Podpiecz je kwadrans w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.

❷ Dno przestudzonych ciastek wypełnij różaną konfiturą (możesz użyć innej, najlepiej domowej roboty).

❸ Podgrzaną śmietankę wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną i likierem.

❹ Zalej tartaletki z konfiturą przygotowaną masą i poczekaj, aż stężeje.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Telemax

Zobacz również

  • Skład na 12 porcji: ● 150 g mąki ● 200 g cukru ● 2 torebki cukru waniliowego ● 50 ml śmietany ● 75 g masła ● 500 g twarogu ● 3 jaja ● 30 g kaszy manny ● cytryna ● 700 g wiśni w syropie ●... więcej