Rumiane rogaliki z kroplą alkoholu

Składniki na 8 sztuk: 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag kremu typu nutella, 3 łyżki siekanych migdałów, 2-3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżki likieru kawowego, 8 łyżek wiórków czekoladowych.

Reklama

1. Ciasto wyjmij z opakowania i delikatnie rozwałkuj. Krem typu nutella wymieszaj z likierem. Jajko roztrzep z mlekiem.

2. Ciasto pokrój wzdłuż krótszego boku na 4 równe prostokąty. Każdy przekrój w połowie na skos. Trójkąty ciasta posmaruj kremem i posyp migdałami. Zwiń rogaliki, zaczynając od szerszego boku. Piecz na blaszce ok. 15 minut w 220°C. Przestudzone posyp wiórkami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Naj

Zobacz również

  • Składniki na 25 sztuk. Ciasto: 30-35 dag mąki pszennej, 300 ml pszenicznego lub bezalkoholowego piwa, 100 ml mleka, 3 dag świeżych drożdży, 2 jajka, 2 łyżki cukru, szczypta soli. Dodatkowo: cukier... więcej