Rumiane rogaliki z kroplą alkoholu

Składniki na 8 sztuk: 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag kremu typu nutella, 3 łyżki siekanych migdałów, 2-3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżki likieru kawowego, 8 łyżek wiórków czekoladowych.

Reklama

1. Ciasto wyjmij z opakowania i delikatnie rozwałkuj. Krem typu nutella wymieszaj z likierem. Jajko roztrzep z mlekiem.

2. Ciasto pokrój wzdłuż krótszego boku na 4 równe prostokąty. Każdy przekrój w połowie na skos. Trójkąty ciasta posmaruj kremem i posyp migdałami. Zwiń rogaliki, zaczynając od szerszego boku. Piecz na blaszce ok. 15 minut w 220°C. Przestudzone posyp wiórkami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże marchewki, 3 jajka, 1 jabłko, olej, 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, cynamon, 2 op. cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki sody oczyszcz., 1,5 łyżeczki prosz. do piecz., 25... więcej