Serniczek malinowo-borówkowy

Idealny na letnie popołudnie.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Reklama

Składniki: Biszkopt: 5 jajek, po szklance mąki i cukru, 5 łyżek oleju, łyżka octu, łyżeczka proszku do pieczenia.

Ponadto: pół litra kre mówki, po 30 dag borówek i malin, 4 łyżki żelatyny, 5 łyżek cukru, pół kg twarogu, 2 galaretki czerwone.

Przygotowanie:

Biszkopt: białka ubij, dodając cukier i żółtka. Połącz z resztą składników. Piecz w tortownicy 20 min w 180ºC.

Masa: żelatynę rozpuść w pół szklanki wody. Kremówkę i cukier ubij, dodaj twaróg i żelatynę, połącz. Wsyp borówki. Masę rozsmaruj na biszkopcie, ułóż maliny, zalej galaretkami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 28 dag herbatników, białko, 5 dag masła, po 20 dag rabarbaru i cukru żelującego, 15 dag truskawek, 9 jajek, 25 dag mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 25 dag śmietany, 1 szkl. cukru,... więcej