Sernik na zimno

Składniki na 10 porcji. Spód: 21 dag ciasteczek owsianych • 8 dag masła. Masa: 25 dag twarogu • 25 dag serka mascarpone • 150 ml likieru waniliowego • szklanka słodkiej śmietanki • 5 dag czekolady • 8 dag cukru pudru • 5 listków żelatyny. Wierzch: rabarbar • 150 ml wody • 4 łyżki cukru • galaretka.

Reklama

1. Ciasteczka rozdrobnij, wymieszaj z roztopionym masłem, masę wyłóż na pergamin, schłodź. Twaróg zmiksuj z serem mascarpone, śmietanką, likierem i cukrem. Dodaj żelatynę, startą czekoladę, wymieszaj. Równomiernie rozprowadź na ciasteczkach.

2. Rabarbar pokrój, uduś z cukrem. Dodaj suchą galaretkę, wymieszaj, odstaw do schłodzenia. Tężejącą masą zalej sernik, udekoruj dowolnie, schłodź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Dobry Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 12 dag masła, 6 żółtek, 15 dag mąki, 7,5 dag cukru pudru, sól, 4 dag mielonych migdałów, 50 dag mielonego twarogu, 9 dag cukru kryształu, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 30 dag rabarbaru,... więcej