Sernik przekładaniec z truskawkami

Masa: ● 250 śmietany 30% ● 1 łyżka cukru pudru ● 500 g serka homogenizowanego waniliowego ● 2 łyżki żelatyny. Mus: ● 300 g truskawek ● 2 łyżki cukru ● 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: ● galaretka truskawkowa ● gotowy biszkopt.

Zdjęcie

Sernik przekładaniec /123/RF PICSEL
Sernik przekładaniec
/123/RF PICSEL


1. Truskawki zblenduj, dodaj rozpuszczoną żelatynę i cukier.

2. Ubij schłodzoną śmietanę. Dodaj cukier. Do serka dodaj rozpuszczoną żelatynę, a następnie bitą smietanę. Wymieszaj.

Reklama

3. Przekrojony biszkopt wysmaruj musem. Nałóż masę. Schłodź. Udekoruj galaretką.


Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej