Stożki z kremem

Są łatwe w przygotowaniu, a cieszą się ogromnym powodzeniem. Gorąco polecam!

Składniki: 20 dag mielonych herbatników, 20 dag cukru pudru, pół kostki miękkiego masła, 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka, 2 łyżki alkoholu (dowolnie), op. suchych wafli. Krem: puszka masy karmelowej, pół kostki masła, pół kostki margaryny, 1-2 łyżki alkoholu

Reklama

Przygotowanie: Wsyp do miski zmielone herbatniki, cukier puder, kakao. Dodaj miękkie masło, mleko, alkohol i zagnieć gęstą masę. Jeśli będzie się kruszyła, dodaj masła.

Kieliszkiem wytnij z wafli kółeczka. Kieliszki wyłóż folią i nałóż trochę masy. Zrób palcem otwór.

Przygotuj krem: zmiksuj masło, margarynę i masę karmelową. Wlej trochę alkoholu. Z kieliszków wyjmij folię i stożki. Krem nałóż do pozostawionych otworków. Ustaw stożki na kółeczkach z wafli. Wstaw do lodówki, aby ciasteczka się schłodziły.

Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 12, cena za porcję 1,10 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej