Szybkie i proste desery

Twaróg to znakomita baza do kremów, musów i pianek. Dodaj do niego kilka aromatycznych dodatków i pyszny deser gotowy - radzi znany kucharz, Robert Sowa i podaje łatwe przepisy na pyszne desery z białym serem w roli głównej.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Wiśniowy pucharek - do miseczki włóż 30 dag mielonego twarogu. Dodaj 1/2 szkl. śmietany kremówki i 1 op. zagęstnika do śmietany. Ubij na puszystą masę. W pucharkach ułóż wiśnie. Przykryj kremem i posyp płatkami migdałowymi.

Jagodowy marmurek - 40 dag mielonego twarogu wymieszaj z 3 łyżkami cukru. Połowę sera zmiksuj z 15 dag jagód. Obie masy nałóż do pucharków, lekko przemieszaj widelcem.

Reklama

Szybkie tiramisu - utrzyj 4 żółtka z 1 op. cukru waniliowego i 2 łyżkami cukru. Połącz z 50 dag mielonego twarogu. Wymieszaj 1/4 szkl. kawy z 3 łyżkami likieru migdałowego. Naparem skrop ok. 20 biszkoptów (połamanych na kawałki). W pucharkach na przemian układaj ciastka, krem i maliny. Posyp kakao. Schłodź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej