Tiramisu bez jajek

Składniki: 500 g serka mascarpone, 40 g miodu , 2 filiżanki zimnej kawy, 200 g podłużnych biszkoptów, 1 łyżka kakao , 1 kieliszek likieru migdałowego, 250 ml śmietany 30% .

Reklama

Przygotowanie:

Wystudzoną kawę wymieszaj z likierem i namocz biszkopty.

Serek zmiksuj z miodem i śmietaną na gładką masę.

Jedną warstwę biszkoptów ułóż na dnie naczynia, w którym podasz tiramisu. Przykryj je warstwą kremu i nasączonych biszkoptów. I kolejna warstwa kre mu.

Ostatnią warstwę nałóż przy pomocy rękawa cukierniczego. Wierzch oprósz kakao i wstaw tiramisu do lodówki. Po około 3 godzinach będzie gotowe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Tele Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej