Torcik kokosowy z malinami

SKŁADNIKI 10 dag herbatników, pół kostki masła, 400 ml mleczka kokosowego, szklanka mleka, 6 łyżeczek żelatyny, 3 łyżeczki cukru pudru, 40 dag malin, galaretka malinowa.

Reklama

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

PRZYGOTOWANIE

Masło stop, ciastka pokrusz, wymieszaj. Ułóż w małej tortownicy. Schłodź. Mleko mocno podgrzej, rozpuść żelatynę. Ostudź, połącz z mleczkiem kokosowym i cukrem pudrem. Na spodzie ułóż połowę malin, rozsmaruj masę kokosową, schłodź. Ułóż resztę malin, zalej tężejącą galaretką, rozpuszczoną w półtorej szklanki wody.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • 1 puszka (850 ml) moreli, 5 jajek, 125 g masła (margaryny), 225 g cukru, sok i skórka starta z 1 cytryny, 75 g kaszy manny, 1 budyń waniliowy (na 500 ml mleka), 1 op. proszku do pieczenia, 750 g... więcej