Torcik kokosowy z malinami

SKŁADNIKI 10 dag herbatników, pół kostki masła, 400 ml mleczka kokosowego, szklanka mleka, 6 łyżeczek żelatyny, 3 łyżeczki cukru pudru, 40 dag malin, galaretka malinowa.

Reklama

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

PRZYGOTOWANIE

Masło stop, ciastka pokrusz, wymieszaj. Ułóż w małej tortownicy. Schłodź. Mleko mocno podgrzej, rozpuść żelatynę. Ostudź, połącz z mleczkiem kokosowym i cukrem pudrem. Na spodzie ułóż połowę malin, rozsmaruj masę kokosową, schłodź. Ułóż resztę malin, zalej tężejącą galaretką, rozpuszczoną w półtorej szklanki wody.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 15 dag cukru, 1 jajko, 11 dag masła, 300 ml mleka, 1 op. cukru waniliowego, 1 op. budyniu śmietankowego, 150 ml śmietany, 18 proc., 30 dag truskawek, 1 op. galaretki... więcej