Torcik kokosowy z malinami

SKŁADNIKI 10 dag herbatników, pół kostki masła, 400 ml mleczka kokosowego, szklanka mleka, 6 łyżeczek żelatyny, 3 łyżeczki cukru pudru, 40 dag malin, galaretka malinowa.

Reklama

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

PRZYGOTOWANIE

Masło stop, ciastka pokrusz, wymieszaj. Ułóż w małej tortownicy. Schłodź. Mleko mocno podgrzej, rozpuść żelatynę. Ostudź, połącz z mleczkiem kokosowym i cukrem pudrem. Na spodzie ułóż połowę malin, rozsmaruj masę kokosową, schłodź. Ułóż resztę malin, zalej tężejącą galaretką, rozpuszczoną w półtorej szklanki wody.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 12 dag masła, 6 żółtek, 15 dag mąki, 7,5 dag cukru pudru, sól, 4 dag mielonych migdałów, 50 dag mielonego twarogu, 9 dag cukru kryształu, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 30 dag rabarbaru,... więcej