Torcik kokosowy z malinami

SKŁADNIKI 10 dag herbatników, pół kostki masła, 400 ml mleczka kokosowego, szklanka mleka, 6 łyżeczek żelatyny, 3 łyżeczki cukru pudru, 40 dag malin, galaretka malinowa.

Reklama

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

PRZYGOTOWANIE

Masło stop, ciastka pokrusz, wymieszaj. Ułóż w małej tortownicy. Schłodź. Mleko mocno podgrzej, rozpuść żelatynę. Ostudź, połącz z mleczkiem kokosowym i cukrem pudrem. Na spodzie ułóż połowę malin, rozsmaruj masę kokosową, schłodź. Ułóż resztę malin, zalej tężejącą galaretką, rozpuszczoną w półtorej szklanki wody.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • 3 dag korzenia imbiru, 43 dag masła, 15 dag brązowego cukru, 1 op. cukru wanilinowego, 4 jajka, szczypta soli, 30 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 30 dag śmietany kremówki, 15 dag... więcej