Tort orzechowy

Składniki na 12 porcji: ● 25 dag zmielonych orzechów włoskich ● po 5 łyżek bułki tartej, cukru i oleju ● 5 jajek ● łyżka proszku do pieczenia ● masło do formy ● 12 pralinek z orzechem laskowym ● 20 dag czekolady deserowej ● 100 ml śmietany 30% ● pokruszony wafelek orzechowy.

❶ Orzechy wymieszaj z bułką tartą i proszkiem.

Reklama

❷ Białka ubij z cukrem. Do- daj żółtka i olej.

❸ Przełóż przygotowaną masę do tortownicy i piecz pół godziny w temp. do 180°C.

❹ Polej przestudzone ciasto roztopioną czekoladą wymieszaną ze śmietaną. Udekoruj wafelkami i pralinkami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Telemax

Zobacz również

  • 3 dag korzenia imbiru, 43 dag masła, 15 dag brązowego cukru, 1 op. cukru wanilinowego, 4 jajka, szczypta soli, 30 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 30 dag śmietany kremówki, 15 dag... więcej