Truskawki w czekoladzie - w pół godziny

Deser dla dwojga.

Zdjęcie

Smacznego   /123RF/PICSEL
Smacznego  
/123RF/PICSEL

Składniki:

- 0,5 kg. truskawek,
- 0,5 tabliczki czekolady deserowej

Reklama

Przygotowanie:

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Truskawki maczać w czekoladzie, odłożyć na papier pergaminowy do zastygnięcia.

Czas przygotowania 30 min.
Przepis na 2 osoby.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz truskawki? Wypróbuj też:

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej