Zebra z krówkami

SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej, 1,5 szklanki cukru, pół szkl. mąki ziemniaczanej +3 łyżki, po szkl. oleju i wody, 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 krówek.

Reklama

1 Jajka zmiksuj z cukrem. Wsyp obie mąki, proszek, wlej wodę, olej. Wymieszaj.

2 Podziel ciasto na dwie części. Do jednej wsyp 3 łyżki mąki, do drugiej – kakao. Do formy wlej cienką warstwę ciemnego ciasta, potem jasnego (do końca). Piecz 60 min w temp. 180C. Krówki zagotuj w 3 łyżkach wody. Polej ciasto, udekoruj.

Porcje 15 Przygot. 80 min Cena 1,25 zł Kalorie 287 kcal

Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic

Artykuł pochodzi z kategorii: Ciasta i desery

Takie jest życie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 28 dag herbatników, białko, 5 dag masła, po 20 dag rabarbaru i cukru żelującego, 15 dag truskawek, 9 jajek, 25 dag mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 25 dag śmietany, 1 szkl. cukru,... więcej