3 przysmaki z warzyw dla dziecka

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Reklama

Warzywne kąski na ciepło – małe różyczki brokuła oraz kalafiora zanurzamy na chwilę w gęstym naleśnikowym cieście. Smażymy w głębokim tłuszczu na rumiano. Wyjmujemy na bibułę, by odsączyć tłuszcz.

Pomidory nadziewane – niewielkie okazy należy sparzyć, obrać, przekroić i wybrać pestki oraz część miąższu. Potem trzeba wypełnić je sałatką z tuńczyka i kukurydzy z sosem jogurtowym albo pastą z jajka i groszku z majonezem.

Naleśniki ze szpinakiem – szpinak z odrobiną czosnku smażymy na oliwie, a po wystudzeniu mieszamy z tartym serem żółtym. Masą nadziewamy naleśniki, zwijamy, a następnie zapiekamy w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania dla dzieci

Zobacz również

  • Składniki: 3 jajka, po 25 dag cukru i mielonego białego sera, 150 ml oleju, 25 dag mąki, 1 op. proszku do pieczenia, 10 dag czekoladowych kropelek, dżem, 15 dag masy cukrowej, czerwony i zielony... więcej